12 Ekim 2014 Pazar

''Almanya'dan gelen 5 kişi''

Eker, Diyarbakır'a Almanya'dan gelen 5 kişinin, çocuklara lastik yaktırıp haber yapmaya çalışırken yakalandığın, şu anda gözaltında olduklarını söyledi:

http://www.yenisafak.com.tr/gundem/diyarbakirda-5-provokator-yakalandi-691936

12/10/2014 Yeni Şafak:


Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Kanal 24'te "Ankara Masası" programındagündeme ilişkin soruları yanıtladı.Kobani konusunda ciddi bir kaos planı olduğuna işaret eden Bakan Eker, amacın Kobani olmadığını ifade ederek, "Amaç gerçekte çözüm sürecini sonlandırmak" dedi.Eker, son iki yılda Diyarbakır'a çok sayıda turist gelmeye
başladığına işaret ederek, şunları kaydetti:"Diyarbakır'ın kültür varlığını, tarihi mekanlarını keşfettiler. İşletmeler memnun, gelen insanlar memnun. Ama bu huzur ortamından rahatsız olanlar insanların o bölgeye gelip yatırım yapmasını engellemek, esnafın işini büyütmesini engellemek isteyenler aslında barış ortamını zehirlemeye çalışıyorlar. Kobani'de IŞİD zulmetti. Hiçbir vicdanın kabul etmeyeceği bir husustur. Kobani'de öldürülen Kürt, Diyarbakır'da öldürülen de Kürt. Kendinden olmayana asla tahammül edemiyorlar. Ambulansları yaktılar, kamuya ait binaları, elektrik, telefon tesislerini yağmaladılar."

"Almanya'dan gelen 5 kişi gözaltında"

Eker, Diyarbakır'a Almanya'dan gelen 5 kişinin, çocuklara lastik yaktırıp haber yapmaya çalışırken yakalandığın, şu anda gözaltında olduklarını söyledi. Türkiye'nin en önemli sorununu çözmesinden rahatsız olan içeride bağlantılı uluslararası bir akıl ve plan olduğuna dikkati çeken Eker, "Ortadoğu'daki yüz yıllık sorunların çözümünü istemeyenler içerideki bağlantılarıyla hareket ediyor" dedi.

Yazının devamı için link:

http://www.yenisafak.com.tr/gundem/diyarbakirda-5-provokator-yakalandi-691936

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder