23 Temmuz 2013 Salı

Merkel Türkiye'de Herkesin Özgür Olduğunu Bilmiyor mu?

http://www.yirmidort.tv/dunya/merkel-turkiyedeki-hristiyanlara-ozgurluk-istedi-h50718.html

Merkel Türkiye'deki Hristiyanlara özgürlük istedi

Almanya Başbakanı Angela Merkel, ülkesinde yaşayan Müslümanların özgür olmasını istediği kadar Türkiye'de yaşayan Hıristiyanların özgür olmasını istediğini söyledi.

















Almanya Başbakanı Angela Merkel, ülkesinde  yaşayan  Müslümanların  özgür  olmasını istediği kadar  Türkiye ' de   yaşayan  Hıristiyanların  özgür  olmasını istediğini söyledi.

Baden-Württemberg Eyaleti'nin (BW) Schwaebisch Gmünd şehrinde dün Protestan Kiliseler Birliği  Gençlik  Kolları  Forumu 'na katılan Başbakan Angela Merkel,  kiliselerle çalışmanın önemini vurguladı. Merkel, “Ülkemizde  kiliselerle   devlet  ayrı olsa da,  kiliselerle  özgür   ve   demokratik temel düzen için çalışmak  vazgeçilmezdir .  Kilise   değerleri  Avrupa 'da önemli temel  değerleri oluşturur.”  dedi .

Hıristiyanlığa ait  değerlerin  siyasette  de  temel unsurları oluşturduğunu dile getiren Merkel, “Fakat  günlük   hayattaki  realiteyi  de  kabul etmek gerekiyor. Hıristiyan Demokratik  Birlik  partisi olarak  aile  yapısını  ve   evlilikleri   korumalıyız . Ayrımcılığa karşı durup birlikte  yaşamı önemsemeliyiz.”  dedi .

Merkel  konuşmasında , Württemberg Protestan  Kiliseler  Birliği  Yönetim Kurulu  Başkanı Steffen Kern'in bir isteğini dile getirdi. Merkel, Kern'in isteği üzerine Almanya'da  yaşayan Müslümanların özgür  olmasını istediği kadar  Türkiye ' de   yaşayan  Hıristiyanların  özgür olmasını istediğini ifade etti.

Başbakan Merkel,  kiliselerin  Almanya'da yaptıkları önemli çalışmaları da överek, bunun güçlü bir  hukuk   devletini  oluşturmadaki önemine  değindi .

Hukuk   devleti  anlayışının daha da  geliştirilmesi  gerektiğine işaret eden başbakan, bu konuda kiliselerle  istişareli  ilerlenmesini   tavsiye etti .

Yaklaşık 3 bin  kişiye  hitap eden Merkel  programın  sonunda dualarla uğurlandı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder