19 Temmuz 2013 Cuma

Milletvekili Dr. Renate Sommer Türkiye'ye karşı ağır ithamlarda bulundu.

















Alman Hıristiyan Demokrat Parti (CDU) Avrupa Parlamentosu (AP) Milletvekili Dr. Renate Sommer Türkiye'ye karşı ağır ithamlarda bulundu.

Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Üyesi Renate Sommer, Türkiye'yi dünyanın en büyük gazeteci hapishanesi olmakla suçladı.

Partinin Türkiye sorumlusu da olan Sommer, AB'nin 1999 yılında Türkiye'yi aday ülke yaparak müzakerele başlamasına o dönem de çok şaşırdığını, yıllar geçse de Türkiye'nin AB üyesi olamayacağını söyledi. Türkiye'nin bir demokrasi olmadığını öne süren Sommer, "10 yıl da geçse Türkiye AB'ye giremeyecek." dedi. 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı ülkeyi otoriterce yönetmekle suçlayan Sommer, AB sürecinde birçok reform gerçekleştirilse de son dönemde büyük gerileme olduğunu, Türkiye'de şu anda demokrasiden söz edilemeyeceğini, azınlıklar, ifade, basın ve gösteri hürriyetinin olmadığını ileri sürdü. AB kapısının Türkiye için kapalı olmadığını belirten Sommer, Türkiye'nin imtiyazlı ortaklığı kabul etmesinin iki taraf için en iyi çözüm olacağını savundu.

http://www.ahaber.com.tr/Dunya/2013/07/19/turkiye-10-yil-da-gecse-abye-giremez

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder