24 Mayıs 2014 Cumartesi

Alman Medyasının Hiç Değişmeyen Halleri

22 mayıs, 2014 Perşembe, Ardan Zentürk, Star Gazetesi: 




(...)''Alman medyası, o dönem, nisan veya mayıs aylarında mutlaka, Türkiye’de salgın hastalık veya hijyen dışı görüntüler kullanarak turistin tercihlerini belirleyecek kampanyalar yapıyordu. Berlin, Frankfurt ve Ankara’daki yetkililerle konuştum, ortak söyledikleri şuydu: “Turizm mevsimi öncesinde İspanya, İtalya ve Yunanistan’dan bu medyaya çok para akıyor, hedefleri, Avrupalı turiste ortak olmamızı önlemek, kampanyanın sonunda ucuz turlar bize kalıyor, ataşelerimiz çaresiz...”
Rakiplerin bununla da yetinmediğini söyleyeyim...
Her turizm mevsimi öncesinde o dönem, PKK’nın patlattığı bombalar Antalya ve Marmaris’te oldu. Saftık, bunu örgütün, Türk ekonomisini baltalamak için yaptığını düşünüyorduk.'' (...)



(...)''Bir de, kendi yöneticileri için tek kelime yazmayan, sokak gösterilerinde kendi polisinin orantısız güç kullanımı görüntülerini bizim televizyonlardan izleyen Alman meslektaşların Yunanlı dostlar gibi uyanık ve kıvrak olup olmadıkları, Merkel’in örtülü ödeneğindeki durumun ne olduğu da ayrı bir merak konusu. Adamın memleketinde 11 masum derin devlet bağlantılı neo-nazi çete tarafından  öldürülmüş, mahkemesi komediye dönmüşken, işi gücü bırakıp Soma’ya yığılıyorsa, gazetecilik işte, merakım büyüyor...
Anladınız siz beni... ''

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder