17 Mayıs 2014 Cumartesi

Ülkemize Alman 'saldırısı'

Türk ve Türkiye düşmanlığını artık saklamaya bile gerek duymayıp açık bir savaş ilan eden Alman devleti ve faşist sisteminin aparatı Alman medyasının küstahlığı işte gözler önünde... 

Bu, sıcak savaş yerine yaşadığımız bu zamanlarda, bu tür yöntemlerin -sıcak bir çatışma haricinde medya, teknoloji, propaganda, ülkelerin sosyolojisi ve vs. şeklinde her türlü komplike tekniğin- kullanıldığının göstergesidir. Eski yöntemlere devrede olsa bunun bir sıcak savaş olacak olmasının aşikar olduğunu bilelim.

Ülkemize yapılan Alman saldırılarını bilelim:

Yeni Şafak, 16 Mayıs 2014. ( http://yenisafak.com.tr/dunya-haber/olum-tacirleri-17.05.2014-647617  )  


Ölüm tacirleri!

Türkiye ve dünya Soma'da 283 işçinin hayatını kaybettiği maden kazasına ağlarken bazı İngiliz, Alman ve Amerikan medyası adeta kına yaktı. Cumhurbaşkanlığı seçimlerine dair kirli siyasi hesaplarını öne çıkaran paralel medya kuruluşları, ülkemizi yasa boğan trajediyi çarpıtarak edepsiz başlıklar attı. Gezi ve 17 Aralık'a rağmen 30 Nisan'da hezimete uğrayan BBC, Soma'da tekmelenen bir vekilin otomobilini 'Başbakan'ın makam aracı' diye servis ederken NYT 'Ülke çapında protestolar yapılıyor' yalanına başvurdu. Der Spiegel ise Erdoğan için manşetten 'Cehenneme git' küstahlığında bulundu.



''Soma'da meydana gelen ve yüreğimizi yakan maden faciasına dünya ağlarken bazı batılı medya organları, bu trajediyi fırsat bilip Türkiye'ye yönelik kinlerini kustu. 283 işçinin hayatını kaybettiği maden kazası için Rum gazeteleri 'Acınızı paylaşıyoruz!' şeklinde Türkçe başlıklar atarken bir takım İngiliz, Alman ve Amerikan medya organları ise ülkemize ve cumhurbaşkanlığı seçimlerine dair kirli siyasi hesaplarını öne çıkardı.
Gezi kalkışması ve 17 Aralık'taki darbelere rağmen 30 Nisan yerel seçimlerinde hezimete uğrayan bu medya kuruluşlarından BBC, Soma'da tekmelenen bir vekilin otomobilini 'Başbakan Erdoğan'ın makam aracı' diye servis etti.
CEHENNEMLİK BİR MANŞET
Amerikan New York times gazetesi de ülkemizi yasa boğan Soma'daki acı yerine 'ülke çapında protestolar yapılıyor' şeklindeki yalan haberi manşete taşıdı. En büyük küstahlığı ise Gezi kalkışması sırasında 'Boyun Eğme!' diyerek Türkçe manşet atan Der Spiegel yaptı. Soma faciasını fırsat bilen Alman dergisi internet sitesinden Başbakan Erdoğan için 'Cehenneme git' edepsizliğinde bulundu.
YALAN HABERDE YARIŞTILAR
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarını kasıtlı biçimde çarpıtan Der Spiegel, BBC, Reuters, NYT, Fox TV, WSJ ile Die Welt gibi medya organları, Soma'daki kazadan sonra Türkiye'de ülke çapında protestolar yapıldığı ve cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde siyasi kavganın daha da ateşleneceği şeklindeki kirli dezenformosyona başvurdu.'' (...)

(...) ASIL TUHAFLIK SİZDE OLMASIN!
Alman Die Welt gazetesi ise sanki Türkiye derin bir kaosa sürüklenmiş ve her yerde protestolar varmış gibi bir hava oluşturduğu haberinde 'Ortaya çıkan öfkeye, polis göz yaşartıcı bomba ile karşılık veriyor. Erdoğan ise iş kazaları konusunda 'tuhaf' konuşmalar yapıyor' diye yazdı.
İngiliz kanalı BBC, Soma'daki madene giden vekillerden birinin protesto edilmesini ve otomobilinin tekmelendiği görüntüleri 'Başbakan protesto edildi ve makam aracı tekmelendi' şeklinde yayınladı.
Der Spiegel'in kuyruk acısı
Türkiye'nin yaşadığı acıyı küstahça kullanan ve Gezi'de 'Boyun Eğme!' diyerek isyan çağrısı yapan Alman dergisi Der Spiegel, 30 Nisan'da yaşadığı hezimetin kuyruk acısını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan için edepsiz bir manşet atarak çıkarmaya çalıştı. Maden ocağının önünde yakınlarından haber bekleyenlerin hikayesinin anlatıldığı haberde, 'Bunlar kocası, kardeşi, oğlu veya amcasının haberini bekliyor: O hayatta mı?' ifadelerini kullanan dergi, felaketi hafife almakla suçladığı Erdoğan için ise 'Cehenneme git' edepsizliğinde bulundu. (...)

Yeni Şafak, 16 Mayıs 2014. 

http://yenisafak.com.tr/dunya-haber/olum-tacirleri-17.05.2014-647617  )  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder